Se apropie Conferinta Nationala de Invatamant Virtual CNIV 2008

A VI-a editie a Conferintei Nationale de Invatamant Virtual va avea loc anul acesta intre 31 Octombrie si 2 Noiembrie la Constanta, gazda fiind Universitatea “Ovidius”.

Read More

Utilizarea noilor tehnologii in scolile romanesti

Articolul prezintă o parte dintre rezultatele cercetării evaluative asupra stadiului şi impactului informatizării sistemului de învăţământ românesc. Cercetarea a fost desfăşurată în perioada august 2007 – mai 2008 de către Universitatea din Bucureşti, în colaborare cu Institutul de Ştiinţe ale

Read More

Cercetare sociala- Familia factor important in educatie.

„De la inceputul acestui an, au fost inregistrate peste 30.500 de familii din care erau plecati la munca in strainatate unul sau ambii parinti, in timp ce numarul copiilor afectati de aceasta situatie este de 39.896. Cei mai muti copii

Read More

Generarea automata a orarului scolar, la un clik distanta

Scolile care au fost dotate cu laboratoare informatice in cadrul programului SEI, beneficiaza gratuit de aplicatia aSc Orare.

Read More

Profesorii romani participa la programe de formare profesionala desfasurate la scara globala

Programul IntelTeach – Instruirea in Societatea Cunoasterii ii invata pe profesori cum sa integreze eficient tehnologia in procesul educational.

Read More

iPod si podcasting

Podcasturi, iTunes Feed şi comunicare virtuală în beneficiul educaţiei. Podcast-ul este o o metodă des folosită de utilizatorii de Internet iar valoarea acesteia pentru educaţie este din ce în ce mai cunoscută cadrelor didactice. 61% dintre tinerii cu vârste cuprinse

Read More

E-mailul, instrument de lucru al formatorului

Formarea on-line câştigă din ce în ce mai mult teren, devenind un mijloc foarte important în realizarea unui parcurs profesional relaxat şi eficient. Comunicarea formator-cursanţi este mult mai punctuală, dat fiind faptul că utilizarea TIC în activitatea profesională a cursanţilor

Read More

Audio-Lingua

Ce este Audio-Lingua? O bancă de resurse audio autentice, înregistrate de vorbitori nativi, pentru un scop pedagogic sau pentru uz personal.

Read More

Palabea, platforma online pentru invatarea limbilor straine

Palabea.net este conceput ca o comunitate internaţională care aduce în contact oamenii din întreaga lume interesaţi de dezvoltarea competenţelor de comunicare în limbi străine şi de descoperirea altor culturi.

Read More

WebQuest, un model didactic ce utilizeaza TIC

Utilizând instrumentele specifice ale Internetului, tehnica WebQuest sugerează o nouă metodă de lucru, bazată pe principii constructiviste. Dodge defineşte WebQuest drept o activitate centrată pe investigaţie, prin care elevii interacţionează cu informaţie preluată în mare parte de pe Internet.

Read More