12 State Membre UE cer indicatori şi o definiţie comună referitoare la alfabetizarea digitală

Reprezentanti ai Statelor Europene Membre au discutat despre realitatile aplicarii Agendei Digitale pentru Europa in cadrul unei mese rotunde gazduita de dl. Seán Kelly, membru al Parlamentului European. Acestia au subliniat necesitatea unei definitii europene si indicatori comuni pentru alfabetizarea digitala. Acest eveniment a consitutit un forum ideal pentru ca reprezentantii nationali sa informeze Comisia Europeana si pe ceilalti factori de decizie politica din cadrul UE cu privire la provocarile reale pe care le intampina implementarea Agendei Digitale pentru Europa in context national.

Articolul complet: http://www.ecdl.org.ro/noutati.php?id=367

Pe aceeaşi temă: Raportul Parlamentului European: http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?language=EN&reference=A7-0066/2010

 

Editor [Elearning.ro]

Editor [Elearning.ro]

Elearning.Romania este un program naţional care îşi propune creşterea calităţii şi eficienţei în educaţia asistată de calculator, prin oferirea de suport teoretic, prin diseminarea bunelor practici şi a experienţelor locale în elearning, prin informarea continuă cu privire la iniţiativele şi evenimentele semnificative din domeniu, prin promovarea celor mai bune soluţii, sisteme şi servicii pentru elearning. Platforma elearning.ro cuprinde materiale, articole, studii, anunţuri şi informaţii actuale în domeniul utilizării noilor tehnologii ale informaţiei şi comunicării în educaţie.