Toti elevii romani participanti la cea de-a XIX-a editie a Olimpiadei Internationale de Informatica au urcat pe podiumul de premiere

Medaliatii s-au „antrenat” la .Campion, competitie sustinuta de SIVECO Romania in vederea dezvoltarii tinerilor pentru obtinerea de performante in informaticaIntre 15-22 august s-a desfasurat la Zagreb, in Croatia, cea de-a XIX-a editie a Olimpiadei Internationale de Informatica.

La competitia din acest an au fost prezenti 300 de elevi din peste 80 de tari.

Echipa Romaniei este asteptata sa soseasca azi, in jurul orei 15.00, la Aeroportul International Henry Coanda din Bucuresti.

Cele 4 medalii de argint obtinute de Adrian Airinei de la Colegiul National “Costache Negruzzi” din Iasi, Cosmin Gheorghe, Bogdan Tataroiu si Andrei Grigorean de la Liceul International de Informatica Bucuresti, confirma inca o data valoarea scolii romanesti de informatica.

Echipa Romaniei a fost coordonata de Emanuela Cerchez (team leader) profesor la Liceul de Informatica “Grigore Moisil” din Iasi si de Mugurel Andreica (Deputy team leader) asistent universitar in cadrul Universitatii Politehnice Bucuresti si fost Olimpic International al Romaniei.

Toti cei 4 elevi din echipa Romaniei s-au numarat printre finalistii concursului .Campion editia 2007. Dezvoltarea programului .Campion, se inscrie in strategia companiei SIVECO Romania de a contribui la dezvoltarea potentialului tinerilor valorosi pentru obtinerea de viitoare performante in informatica.

Sunt mandru de acesti tineri pe care am avut ocazia sa ii cunosc la finala .Campion din 2007. Ma bucur sa vad ca proiectul .Campion a devenit un loc de intalnire al tinerilor cu performanta in informatica”, a declarat Radu Jugureanu, eContent Manager in cadrul SIVECO Romania si coordonatorul proiectului .Campion.

Despre Olimpiada Internationala de Informatica (IOI)

Lansata in 1989,  Olimpiada Internationala de Informatica (International Olympiad of Informatics – IOI) face parte din cele mai prestigioase concursuri educationale adresate elevilor de liceu. Cei mai buni tineri programatori se reunesc anual pentru a-si verifica cunostintele in cadrul unui concurs  de inalta clasa. Obiectivul Olimpiadei Internationale de Informatica este de a-i provoca pe tinerii elevi sa se implice in competitie si sa rezolve subiecte de dificultate sporita.

In acest an s-a inregistrat si o premiera la Olimpiada Internationala de Informatica, fiind organizata simultan si o competitie online. Elevii pasionati de programare care nu au reusit sa se califice in echipele nationale, au avut ocazia de a concura online, alaturi de colegi din intreaga lume.

Concurentii online au avut la dispozitie 5 ore pentru a rezolva aceleasi subiecte ca si participantii la Olimpiada Internationala de Informatica.

Desi nu au concurat pentru premii importante, concurentii online se bucura mai mult de prestigiul pe care il dobandesc dovedind ca pot rezolva subiecte de dificultate sporita.

Anca Crahmaliuc

Anca Crahmaliuc

Despre SIVECO Romania SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul din liderii regionali de succes in domeniul eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustoms, eGovernment si eBusiness din Europa Centrala si de Est. Compania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente. Compania a fost infiintata in 1992 si are, la nivel international, peste 1.000 de angajati. Adresandu-se organizatiilor private si publice, SIVECO Romania s-a specializat in executia de proiecte informatice complexe si de mare amploare. Solutiile SIVECO Romania contribuie la reducerea decalajelor digitale si imbunatatesc activitatea multor institutii publice precum Ministerul Agriculturii, Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Sanatatii, Ministerul pentru Societatea Informationala, Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Ministerul de Finante. De-a lungul celor 22 de ani de existenta, compania si-a construit o reputatie solida, fiind recompensata cu peste 180 de premii interne si internationale. Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro, www.facebook.com/siveco si www.linkedin.com/company/siveco-romania.