Sistemele multi-touch imbunatatesc colaborarea dintre elevi si profesori

Peste 200 de specialisti in educatie s-au reunit timp de doua zile in Slovacia, pentru a discuta avantajele instrumentelor moderne folosite in educatie.  

In perioada 27-28 octombrie a avut loc in Slovacia cea de-a IX-a editie a Conferintei Internationale ICETA (International Conference on Emerging eLearning Tehnologies and Applications- www.iceta.sk) si cea de-a VIII-a editie a competitiei „eLearning in Praxis”.

Sponsor al acestui eveniment, SIVECO Romania a fost reprezentata de Radu Jugureanu, Directorul Departamentui Ael Content. Discursul sau si-a propus sa prezinte rezultatele impresionante obtinute prin introducerea tehnologiei multi-touch la ora de clasa.

Ultimele noastre inovatii constau in introducerea de continut educational pe sisteme multi-touch, continut 3D si realitati augmentate in procesul educational. Aceste instrumente se dovedesc de un real succes, deoarece imbina toate elementele ce duc la o invatare eficienta”, a spus Radu Jugureanu.

Inlocuind monitoarele clasice, sistemele multi-touch pot fi folosite cu succes in orice domeniu, cu predilectie in educatie. Scopul acestor sisteme este de a imbunatati colaborarea intre elevi si profesori, de a angaja elevii in activitati de grup,  de a-i motiva sa experimenteze, facand trecerea de la invatarea bazata pe memorare la cea bazata pe descoperire si construire a cunoasterii.

La conferinta au participat peste 200 de specialisti in educatie, ministri, directori IT, manageri si cercetatori. Acestia au vorbit despre dezvoltarea instrumentelor de invatare cu impact major asupra cresterii calitatii educatiei si a dezvoltarii noilor abilitati cerute de piata muncii.

Evenimentul a fost organizat de Ministerul Educatiei, Stiintei, Cercetarii si Sportului al Republicii Slovaciei si de Universitatea Tehnica din Kosice, in colaborare cu Camera de Comert Americana in Slovacia.

Anca Crahmaliuc

Anca Crahmaliuc

Despre SIVECO Romania SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul din liderii regionali de succes in domeniul eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustoms, eGovernment si eBusiness din Europa Centrala si de Est. Compania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente. Compania a fost infiintata in 1992 si are, la nivel international, peste 1.000 de angajati. Adresandu-se organizatiilor private si publice, SIVECO Romania s-a specializat in executia de proiecte informatice complexe si de mare amploare. Solutiile SIVECO Romania contribuie la reducerea decalajelor digitale si imbunatatesc activitatea multor institutii publice precum Ministerul Agriculturii, Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Sanatatii, Ministerul pentru Societatea Informationala, Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Ministerul de Finante. De-a lungul celor 22 de ani de existenta, compania si-a construit o reputatie solida, fiind recompensata cu peste 180 de premii interne si internationale. Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro, www.facebook.com/siveco si www.linkedin.com/company/siveco-romania.