Senatorul Dumitru Oprea: Se impun clarificări în legătură cu introducerea manualelor digitale

Senatorul PDL Iași, Dumitru Oprea, solicită o serie de precizări de la Ministerul Educației Naționale în privința suportului tehnic și financiar pentru introducerea manualelor digitale.

Într-un document adresat ministrului Remus Pricopie, parlamentarul ieșean consideră că intenția Ministerului de a introduce manuale digitale și de a adapta sistemul de învățământ la tendințele mondiale, atât tehnologice, dar mai ales educaționale, este de apreciat, dar prezintă multe neclarități.

Astfel, Dumitru Oprea a atras atenția că maniera în care a fost lansată propunerea, lipsa unor direcții clare, a informațiilor privind infrastructura și resursele financiare necesare ridică suspiciuni în rândul profesorilor, părinților și copiilor, mai ales al celor din mediul rural. În acest context, senatorul PDL i-a solicitat Ministrului Pricopie să precizeze câți elevi, mai ales din mediul rural, au acces la calculatoare și la resursele Internet.

Sursa: 24:ore

Editor [Elearning.ro]

Editor [Elearning.ro]

Elearning.Romania este un program naţional care îşi propune creşterea calităţii şi eficienţei în educaţia asistată de calculator, prin oferirea de suport teoretic, prin diseminarea bunelor practici şi a experienţelor locale în elearning, prin informarea continuă cu privire la iniţiativele şi evenimentele semnificative din domeniu, prin promovarea celor mai bune soluţii, sisteme şi servicii pentru elearning. Platforma elearning.ro cuprinde materiale, articole, studii, anunţuri şi informaţii actuale în domeniul utilizării noilor tehnologii ale informaţiei şi comunicării în educaţie.