Profesorii din judeţul Ilfov doresc diversificarea şi sporirea numărului de lecţii AeL pentru învăţământul primar şi gimnazial

Situaţia statistică a utilizării sistemului AeL în unităţile şcolare ilfovene este foarte încurajatoare, atât în ceea ce priveşte interesul manifestat de elevi, cât şi referitor la implicarea cadrelor didactice şi directorilor de instituţii de învăţământ. În plus, profesorii din Ilfov şi-au exprimat interesul pentru noi lecţii pe calculator şi pentru participarea la programele de formare Iniţiere IT, Utilizare AeL, IntelTeach.

Inspectoratul Şcolar al Judeţului Ilfov a organizat recent, la Casa Corpului Didactic, o întâlnire care a avut ca temă principală de dezbatere "Nivelul de utilizare a soluţiei AeL în învăţământul ilfovean".

În cadrul acestei reuniuni s-au prezentat aplicaţii interdisciplinare AeL demonstrative şi au avut loc dezbateri legate de prezentările susţinute. Nota comună a punctelor de vedere comunicate de profesorii din judeţ a fost necesitatea diversificării şi sporirii numărului de lecţii pentru învăţământul primar şi gimnazial.

Nevoia de instruire continuă s-a remarcat prin numărul tot mai mare de cadre didactice care doresc să se înscrie la cursul de Iniţiere IT şi Utilizare Ael. În acest scop, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Ilfov şi-a manifestat interesul de a certifica noi instructori.

De asemenea, profesorii ilfoveni au fost extrem de receptivi la prezentarea proiectului IntelTeach, acesta oferindu-le şansa obţinerii unei acreditări suplimentare.

Accesul la acest program îi va ajuta pe profesorii români să îşi dezvolte abilităţile de predare cu ajutorul instrumentelor informatice, să se familiarizeze cu managementul de proiecte educaţionale, să se apropie de elevi, concentrându-se pe nevoile şi aşteptările acestora.  Partenerul local pentru implementarea proiectului IntelTeach în sistemul de învăţământ românesc este SIVECO Romania.

Situatia statistică a utilizării sistemului AeL în unităţile scolare ilfovene prezintă rezultate foarte încurajatoare, atât în ceea ce priveşte interesul manifestat de elevi pentru acest instrument de învăţare, cât şi referitor la implicarea profesorilor, a directorilor instituţiilor de învăţământ şi a altor persoane din domeniul educaţional.

Despre AeL

AeL este coloana vertebrală a programului SEI, ce asigură suport pentru managementul şcolii şi al structurilor din subordinea Ministerului Educaţiei şi Cercetării (la nivel judeţean şi central), în agregarea datelor statistice şi luarea deciziilor. Sistem Educaţional Informatizat (SEI) este un program complex iniţiat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEdC), al cărui obiectiv de bază îl reprezintă susţinerea procesului de predare-învăţare în învăţământul preuniversitar cu sisteme informatice de ultimă oră.

Despre SIVECO Romania

Înfiinţată la începutul anului 1992, SIVECO Romania SA este cea mai importantă firmă producătoare de software din România, asigurând cea mai mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din România în ţări din Comunitatea Europeană şi Statele Unite ale Americii. Între acţionarii SIVECO Romania se numără Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investiţii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V.
SIVECO Romania deţine poziţii de top pe piaţa internă de soluţii de afaceri (EAS) şi de servicii IT. Adresându-se cu precădere organizaţiilor mari şi mijlocii, compania oferă soluţii eficiente de e-business, eLearning şi e-Health, execută proiecte informatice majore, dezvoltă la cerere soluţii software accesibile prin Internet şi Intranet, integrate cu alte sisteme.

Anca Crahmaliuc

Anca Crahmaliuc

Despre SIVECO Romania SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul din liderii regionali de succes in domeniul eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustoms, eGovernment si eBusiness din Europa Centrala si de Est. Compania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente. Compania a fost infiintata in 1992 si are, la nivel international, peste 1.000 de angajati. Adresandu-se organizatiilor private si publice, SIVECO Romania s-a specializat in executia de proiecte informatice complexe si de mare amploare. Solutiile SIVECO Romania contribuie la reducerea decalajelor digitale si imbunatatesc activitatea multor institutii publice precum Ministerul Agriculturii, Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Sanatatii, Ministerul pentru Societatea Informationala, Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Ministerul de Finante. De-a lungul celor 22 de ani de existenta, compania si-a construit o reputatie solida, fiind recompensata cu peste 180 de premii interne si internationale. Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro, www.facebook.com/siveco si www.linkedin.com/company/siveco-romania.