Microsoft lansează rețeaua socială So.cl (se citește: so-cial)

Microsoft lansează rețeaua socială So.cl (se citește: so-cial)

Microsoft si-a deschis reteaua So.cl pentru publicul larg. (www.so.cl)

Site-ul web este conceput pentru a permite utilizatorilor sa impartaseasca si sa comenteze asupra rezultatelor cautarii, precum si sa interactioneze cu alte persoane.

Serviciul se integreaza cu Facebook si este perceput drept un „experiment”, mai degraba decat un rival pentru alte retele sociale. Microsoft a remarcat ca produsul a fost dezvoltat de unitatea Fuse Labs ca „proiect de cercetare… concentrat pe viitorul experientelor sociale si invatare”.

Membrii So.cl sunt invitati sa creeze colaje de continut utilizand tehnologia motorului de cautare Bing si link-uri externe, pe care le pot impartasi cu alte persoane. Utilizatorii pot identifica persoane care sunt interesate de aceleasi subiecte, pot monitoriza feed-urile asociatilor lor si pot lua parte la „partide video”, in cadrul carora membrii pot viziona impreuna clip-uri vide online, comentandu-le mai apou prin intermediul unei functii chat.

Platforma este accesibila la adresa: http://www.so.cl

 

Sursa: http://www.smartnews.ro/internet/15553.html
Mai multe: http://mashable.com/2012/05/22/so-cl-students-hands-on/

 

Editor [Elearning.ro]

Editor [Elearning.ro]

Elearning.Romania este un program naţional care îşi propune creşterea calităţii şi eficienţei în educaţia asistată de calculator, prin oferirea de suport teoretic, prin diseminarea bunelor practici şi a experienţelor locale în elearning, prin informarea continuă cu privire la iniţiativele şi evenimentele semnificative din domeniu, prin promovarea celor mai bune soluţii, sisteme şi servicii pentru elearning. Platforma elearning.ro cuprinde materiale, articole, studii, anunţuri şi informaţii actuale în domeniul utilizării noilor tehnologii ale informaţiei şi comunicării în educaţie.