Matematica e online

Cele mai importante probleme nerezolvate din matematica sunt acum pe net, reunite pe site-ul Aim Problem Lists, la dispozitia oricui doreste sa incerce a le da de cap. (http://aimpl.org/pl)

"Aim Problem Lists" (http://aimpl.org/pl) este un nou instrument online, realizat de American Institute of Mathematics (Aim) cu scopul de a furniza unui public cat mai larg sansa de a intra in istoria matematicii. A fost lansat cu ocazia "RH Day", a 150-a aniversare a Ipotezei lui Riemann, una dintre cele sapte probleme matematice ale mileniului, pentru a carei rezolvare Clay Mathematics Institute a pus la bataie un premiu de un milion de dolari.

"Probleme vechi au nevoie de idei noi, iar Aim Problem Lists deschide lumea matematicii unui public foarte larg", a comentat directorul Aim, Brian Conrey. Dupa cum a precizat, de multe ori trebuie sa treaca zeci sau sute de ani inainte ca o problema matematica sa-si gaseasca rezolvarea, si adeseori ideea poate veni dintr-un domeniu de cercetare complet diferit.

Pe site, fiecare problema este numerotata si dispune de o adresa web permanenta, arhivata de network-ul de la Harvard IQSS DataAverse.

Sursa: Descopera.ro
Mai multe informatii: http://www.aimath.org/news/problemlists/

Editor [Elearning.ro]

Editor [Elearning.ro]

Elearning.Romania este un program naţional care îşi propune creşterea calităţii şi eficienţei în educaţia asistată de calculator, prin oferirea de suport teoretic, prin diseminarea bunelor practici şi a experienţelor locale în elearning, prin informarea continuă cu privire la iniţiativele şi evenimentele semnificative din domeniu, prin promovarea celor mai bune soluţii, sisteme şi servicii pentru elearning. Platforma elearning.ro cuprinde materiale, articole, studii, anunţuri şi informaţii actuale în domeniul utilizării noilor tehnologii ale informaţiei şi comunicării în educaţie.