Intel iese din proiectul OLPC

Data:

Controversatul proiect One Laptop Per Child (Un laptop pentru fiecare copil), care îşi propune să le ofere copiilor din ţările în curs de dezvoltare laptopuri de 100 de dolari, a pierdut un partener.

Deşi dispozitivele vândute în acest moment către Libia, Brazilia, Argentina şi Tailanda se bazează pe procesoare AMD, OLPC se afla în discuţii pentru a realiza pe viitor o versiune cu procesoare Intel.

Intel a spus că iniţiatorul programului OLPC, Nicholas Negroponte, a pus presiune asupra companiei pentru a înceta vânzarea laptopului Classmate – un sistem destinat aceleiaşi pieţe ca şi laptopul XO din cadrul programului OLPC. Intel şi-a regândit poziţia după ce a refuzat această solicitare.

Intel a confirmat că a ieşit din acest proiect, dar a refuzat să ofere detalii. Preşedintele OLPC, Walter Bender, a spus că nu este vorba numai despre laptopurile Classmate. El a precizat că relaţiile s-au rupt din cauza "lipsei complete de cooperare a celor de la Intel", potrivit celor de la IDG. El a acuzat Intel că tratează proiectul ca pe o oportunitate de a obţine o nouă piaţă.

Intel s-a alăturat proiectului în iulie 2007, iar până atunci relaţiile dintre cele două părţi au fost foarte reci. În mai 2007, Negroponte a spus că Intel ar trebui să se ruşineze de faptul că vinde Classmate la un preţ mai mic decât cel de producţie, numai pentru a submina proiectul OLPC.

OLPC s-a străduit să controleze preţul total al produsului, care se apropie acum de 200 de dolari. (Sursa: The Register – http://www.theregister.co.uk/)

Alte articole pe această temă:
Laptopul de 100 $ costă, de fapt, 200 $
Tehnologie: Război incorect – Computer educaţional
Mihaela Preda: Un laptop pentru fiecare elev

Mihaela Preda
Mihaela Preda
Educaţia pentru cultură şi în spiritul culturii autentice circumscrie obiectivele programatice ale Fundației Naționale pentru Dezvoltare Comunitară, concretizate printr-o serie de activităţi ce antrenează cadre didactice, specialişti în ştiinţele educaţiei şi alte persoane sau instituţii conexe. Un loc special îl are inovarea educațională și promovarea celor mai bune strategii, metode și tehnologii pentru dezvoltarea educației, pentru deschiderea și pentru plasarea sa în contextul actual social, cultural și tehnologic. (www.fndc.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Similare
Related

Competențe în tehnologii avansate pentru IMM-uri – ADR

ASCENDIA, lider de consorțiu, împreună cu ECDL, Universitatea Ioan...

Cursuri gratuite de securitate cibernetică pentru elevi, adulți și antreprenori în cadrul proiectului național #SigurantaOnline

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (D.N.S.C.), Asociația...

Tutorial de înscriere în campania „Protecție prin educație: Securitate digitală” – Ediția 2

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), Asociația...