2.400 de şcoli din mediul rural şi mic urban vor fi conectate la Internet până în iunie 2014

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a anunţat, luni, că aproximativ 2.400 de şcoli din mediul rural şi din cel mic urban vor fi conectate la internet cu bandă largă în următoarele 6 luni. „Este un proiect care va un impact foarte mare la nivelul şcolii româneşti dar şi la nivelul societăţii româneşti„, a afirmat ministrul Pricopie.

La ministerul Educaţiei a fost semnat, luni, în prezenţa primului ministru Victor Ponta, contractul pentru furnizarea de produse şi servicii în vederea implementării programului „Internet în şcoala ta. Conectarea la internet broadband a unităţilor şcolare zona rurală şi mic urbană”.

Valoarea contractului este de aproximativ 120 de milioane de lei, fără TVA, şi vizează facilitarea accesului public al instituţiilor de învăţământ din zonele dezavantajate din punct de vedere al accesului la mijloacele moderne de comunicaţii.

Sursa: Edumanager (http://www.edumanager.ro/articol.php?id=13921)

Proiectul a întârziat aproape 7 ani, fiind anunțat succesiv de diverse guverne.

Alte informații:

Doru Ștefănescu. ”Accesul la Internet pentru educație. Ce înseamnă Internet de mare viteză în școli?

Elearning.Romania: ”Peste 2.300 de scoli vor fi conectate la Internet pana in anul scolar viitor” (26.10.2009)

Victor Ponta: „În maximum cinci ani trebuie să avem internet în toate şcolile” (2.12.2013)

Editor [Elearning.ro]

Editor [Elearning.ro]

Elearning.Romania este un program naţional care îşi propune creşterea calităţii şi eficienţei în educaţia asistată de calculator, prin oferirea de suport teoretic, prin diseminarea bunelor practici şi a experienţelor locale în elearning, prin informarea continuă cu privire la iniţiativele şi evenimentele semnificative din domeniu, prin promovarea celor mai bune soluţii, sisteme şi servicii pentru elearning. Platforma elearning.ro cuprinde materiale, articole, studii, anunţuri şi informaţii actuale în domeniul utilizării noilor tehnologii ale informaţiei şi comunicării în educaţie.