Archive

Înapoi Acasă

STUDIU IPTS: Identificarea Schimbarilor Majore in Educatie si Formare in 2025

Raportul prezintă rezultatele unei cercetări extinse care a avut ca scop identificarea, clasificarea şi notarea schimbărilor majore în domeniul educaţiei şi al formării la care ne putem aştepta în următorii 20 de ani.

Detalii

A fost lansat portalul http://profesorulcreator.siveco.ro

Profesorii care vor participa la programul de formare continua „Proiectarea soft-ului educational” isi vor putea publica lucrarile pe portal.

Detalii

Lansarea proiectului Instruirea in Societatea Cunoasterii

Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului in parteneriat cu SIVECO Romania, anunta lansarea Proiectului „Instruirea in Societatea Cunoasterii”. In cadrul proiectului, profesorii vor invata cum sa integreze eficient resursele IT în procesul educational.

Detalii

A fost lansata cea de-a zecea editie a Premiilor eLearning!

Cu ocazia celei de-a zecea aniversări a Premiilor eLearning, European Schoolnet invită toate şcolile şi instituţiile de formare a cadrelor didactice din Europa şi nu numai să se înscrie în concurs, la adresa http://elearningawards.eun.org, şi să-şi prezinte cele mai bune

Detalii

Peste 400 de elevi bistriteni primesc calculatoare noi

Elevii bistriţeni au primit subvenţie de la Ministerul Educaţiei, prin programul Euro 200.

Detalii

Formare continua pentru cadrele didactice in domeniul eLearning

Creating e-Learning courses, hands-on tools and practical tips, este titlul cursului de formare continuă, desfășurat în perioada 12 – 16 iulie 2010, în orașul Hamrun din Malta.

Detalii

Romania a obtinut trei medalii la Olimpiada de Informatica a Europei Centrale si de Est

Lotul olimpic de informatică al României, participant la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale, desfăşurată în perioada 12 – 19 iulie, la Košice (Slovacia), a obţinut trei medalii (două de argint şi una de bronz).

Detalii

The Red Point si Blackboard intr-un parteneriat strategic pentru educatie

Parteneriatul vizeaza imbunatatirea calitatii educatiei prin oferirea de solutii tehnologice complexe, focusate pe asigurarea performantei in managementul educational si fluidizarea actului de predare-invatare din mediul pre-universitar si universitar.

Detalii

Moodle 2.0 stabileste standardele pentru eLearning

Moodle 2.0 a fost lansat astăzi, 20 iulie 2010, mult-așteptata versiune nouă fiind acum disponibilă pentru descărcare și instalare. Noile caracteristici și funcții din versiunea 2.0 îi păstrează lui Moodle avantajul în faţa concurenţilor Unele dintre cele mai interesante trăsături

Detalii

A inceput inscrierea cadrelor didactice care vor participa la proiectul Profesorul – creator de soft educational

Inscrierea la aceste cursuri – care sunt gratuite – se face pana la 01.08.2010 pe portalul http://profesorulcreator.siveco.ro

Detalii

Romania, exemplu in New York Times pentru felul in care calculatorul afecteaza performanta scolara

Faima programului guvernamentul „200 de euro pentru un calculator” a ajuns până în New York Times. Dar nu în mod pozitiv.

Detalii

Oportunitati de formare continua pentru cadrele didactice. Multimedia si interactivitatea in elearning

În perioada 29 iunie-4 iulie 2010, la Bundesgymnasium Babenbergerring, Wiener Neustadt, Austria, a avut loc programul de formare continuă Multimedia şi interactivitate in e-learning (AT-2010-227-001), organizat de European Initiative for Education, susţinut de către Peter Mazol, preşedintele acestei asociaţii.

Detalii

Incepe inscrierea cadrelor didactice care vor participa la proiectul Profesorul – creator de soft educational

Proiectul educaţional „Profesorul – creator de soft educaţional”, având ca beneficiar Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi SIVECO Romania SA în calitate de partener, a intrat în linie dreaptă! Inscrierile se fac până la 01.08.2010 pe portalul http://profesorulcreator.siveco.ro

Detalii